Składniki na 8 porcji:

*spód:

-150 g otrąb owsianych

-100 g masła

-1 łyżeczka cynamonu

-3 łyżki erytrolu

-banan

*masa jogrtowa:

-500g jogurtu greckiego

-1 szklanka erytrolu

-400g owoców leśnych mrożonych

-3 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić w garnku razem ze słodzikiem i wymieszać z otrębami i cynamonem. Gotową masą wyłożyć blaszkę (dobrze ugnieść). Na owsiany spód poukładać plastry banana. Jogurt wymieszać z owocami i słodzikiem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (ok pół szklanki), dobrze wymieszać, aby nie było gródek. Gotową żelatynę dodać do masy jogurtowej i dobrze wymieszać. Gotową masę wylać na spód pokryty bananami. Odłożyć do lodówki na 5-6 godzin, aby masa stężała (najlepiej zostawić na całą noc).