Składniki:

-ser twarogowy półtłusty 2 plastry (40g)

-erytrol 1/2 łyżeczki (5/10g)

-wiórki kokosowe 2 łyżeczki (6g)

-jajo

-woda 9 łyżek (90g)

kakao w proszku pół łyżeczki (2g)

-budyń waniliowy (bez cukru) 1 opakowanie (40g)

-masło orzechowe łyżeczka (10g)

 

Sposób przygotowania:

Twaróg wymieszać z erytrolem i wiórkami kokosowymi. Jajo roztrzepać z wodą, kakao i proszkiem budyniowym. Na dobrze rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu) wylać masę naleśnikową, smażyć z obu stron delikatnie przewracając (ciasto jest delikatne). Z podanej porcji wychodzą 2 naleśniki. Na gotowe naleśniki wyłożyć przygotowany wcześniej twarożek, zawinąć i posmarować masłem orzechowym.

*Wartość energetyczna potrawy to 350 kcal

Smacznego :)