Składniki na 10 kawałków:

-masło 150 g

-180g gorzkie cekolady

-2 łyżki kakao

-100 g mąki kukurydzianej

-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

-3/4 erytrolu

-3 jajka

-1 banan

Sposób przygotowania:

Masło rozpuścić w garnku, po rozpuszczeniu dodać rozdrobnioną czekoladę i kakao. W między czasie jajo ubić z erytrolem. Czekoladę z masłem od czasu do czasu zamieszać, do momentu uzyskania jednolitej masy. Wystudzoną czekoladę (do temperatury pokojowej) stopniowo dodawać do jajek z cukrem. Wymieszać i dodać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec poukładać plastry banana. Piec w temp. 180°C przez 45-50 minut.

*1 kawałek z 10 to 300 kcal

Smacznego :)