Składniki:

-pół woreczka kaszy gryczanej (50g)

-krewetki 7 sztuk (pół opakowania)

-warzywa mrożone pół opakowania (200g)

-oliwa z oliwek łyżka (10g)

-masło łyżeczka (5g)

-czosnek 2 ząbki

-pietruszka liście 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Najlepiej dzień wcześniej oczyścić krewetki, zamarynować w oliwie i maśle oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Kaszę ugotować w osolonej wodzie bez woreczka. Na patelni bez tłuszczu dusić mieszankę warzywną przez około 20 minut, doprawić. Na drugiej patelni smażyć krewetki z całą zawartością marynaty po około 2-3 minuty na stronę. Kaszę połączyć z warzywami i przełożyć na talerz. Na wierzch ułożyć usmażone krewetki i posypać pietruszką.

Smacznego :)